Interieuradvies kleuradvies behang
Katy van Diessen
11/03/2023
3 min
0

Een (nieuwbouw) huis gekocht!! Maar wat nu??

11/03/2023
3 min
0

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een prachtig nieuw huis gekocht. De sleutels zijn overhandigd en de verhuisdozen staan klaar om uitgepakt te worden. Maar nu begint het echte werk pas: het indelen en inrichten van je nieuwe woning. Geen zorgen, ik ben hier om je te helpen!

  

Het kopen van een nieuw huis is een spannende mijlpaal in je leven. Het is een kans om een frisse start te maken en je eigen stempel te drukken op de ruimte waarin je gaat wonen. Of het nu gaat om een nieuwbouwhuis of een bestaande woning, er zijn altijd mogelijkheden om er iets bijzonders van te maken.

  

Als interieurontwerper heb ik veel ervaring met het inrichten van nieuwe huizen. Ik begrijp dat dit proces overweldigend kan zijn en dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Daarom wil ik graag mijn expertise met jou delen en je begeleiden bij het creëren van een gezellig, praktisch en warm geheel.

 

Het eerste wat ik aanraad is om goed na te denken over de indeling van de verschillende ruimtes in huis. Dit legt de belangrijkste basis. Hoe wil je de ruimtes gebruiken? Welke functies moeten ze vervullen? Wie gaan daar allemaal tijd doorbrengen? Door dit vooraf te bepalen, kun je gerichter gaan nadenken over meubels, kleuren en accessoires.

Ik begin altijd met een vlekkenplan om de gewenste functies op de plattegrond in te tekenen.  In welke gedeelte wil je bijvoorbeeld de eethoek, waar op de plattegrond komt de zithoek met televisie. Heb je behoefte aan een werkplek in je woning? Of bijvoorbeeld een speelhoek voor de kids? Geef dat ook aan op je plattegrond! 

Let hier bij ook goed op de positie van de ramen. Vind je het belangrijk om lekker te ontbijten bij een opgaande zon? Of zit je graag lekker te Netflixen met zicht op de tuin? Probeer daar voor zover dat mogelijk is rekening mee te houden.

Voorbeeld van een vlekkenplan


Zodra je weet welke functies (ongeveer) op welke plek ingedeeld moeten worden, kun je na gaan denken over een juiste routing. Zorg dat er geen meubels in de weg staan om je vrij door je woning te kunnen bewegen.

Je kunt je gaan richten op de daadwerkelijke indeling van je ruimte. Heb je meubels die je wilt behouden, dan kun je daar je basis mee beginnen. Ga je helemaal opnieuw inkopen doen? Dan kun je van scratch af aan jouw ideale meubels uitkiezen die qua formaat en afmetingen perfect passen in jouw nieuwe indeling!

 

Vervolgens is het tijd om na te denken over de stijl die jij wilt creëren in jouw nieuwe huis. Ga je voor een moderne en strakke uitstraling, of juist voor een warme en landelijke sfeer? Het is belangrijk dat jouw interieur aansluit bij jouw persoonlijke smaak en levensstijl. Neem de tijd om inspiratie op te doen en maak gebruik van moodboards om jouw ideeën visueel te maken.


Interieuradvies moodboard interior designVoorbeeld van een moodboard

 

Als je eenmaal een duidelijk beeld hebt van de indeling en de stijl, wordt het tijd om te gaan winkelen! Dit is voor veel mensen het leukste gedeelte. :) Ga op zoek naar meubels die passen bij jouw gekozen stijl en die ook nog eens praktisch zijn. Denk hierbij aan opbergmogelijkheden, comfortabele zitplaatsen en voldoende ruimte voor al je spullen.

Naast meubels zijn ook accessoires belangrijk voor het creëren van sfeer in huis. Denk aan mooie kussens, plaids, verlichting, kunstwerken en planten. Deze details maken het verschil tussen "gewoon een woning" en een echt thuis.


Het kan zijn dat je tijdens dit proces tegen bepaalde uitdagingen aanloopt, zoals het vinden van de juiste kleurencombinaties of het optimaliseren van kleine ruimtes. 

Maak je geen zorgen, ik ben er om je te helpen! Als interieurontwerper ben ik gespecialiseerd in het vinden van creatieve oplossingen voor dit soort problemen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw huis helemaal naar wens is.

Dus, nu je jouw nieuwe huis hebt gekocht, weet je dat je niet alleen staat in deze spannende reis. Ik sta klaar om je te helpen bij het creëren van jouw droomhuis. Met mijn expertise en jouw persoonlijke smaak kunnen we samen iets geweldigs neerzetten.


Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek en laten we samen aan de slag gaan met het indelen en inrichten van jouw nieuwe woning. Ik kijk er naar uit om jouw interieur tot leven te brengen!

Reacties