werkwijze interior design

Werkwijze

Eerst even kennis maken...

We starten met een korte telefonische kennismaking. Wie ben je? wat wil je? en wat verwacht je van mij? Wanneer we beiden  een goed gevoel hebben bij een eventuele samenwerking, kom ik graag bij je thuis. Dan gaan we dieper in op bepaalde wensen en je persoonlijke smaak, en kan ik gelijk een gevoel krijgen bij de ruimte waar het om gaat.


Na het intakegesprek kan ik je een offerte op maat toesturen.


Ben je akkoord? Dan ga ik zo snel mogelijk voor je aan de slag!


Moodboard: welke interieurstijl?


De eerste stap is het analyseren van jouw stijl en smaak. Op basis daarvan maak ik een moodboard van jouw persoonlijke interieurstijl.  Met dit moodboard visualiseren we welke stijl bij jou en je woning past, en met welke materialen en kleuren we gaan werken.

Kun je je vinden in het moodboard? Dan gaan we weer een stapje verder!

moodbaord interieurontwerp

Indeling en 3D ontwerp

Vervolgens maak ik verschillende indelingen van de ruimte. Er is vaak namelijk veel meer mogelijk dan je denkt! We kiezen samen de indeling die het beste bij jouw wensen past. Dat kan ook een combinatie zijn van de verschillende mogelijkheden. De gekozen indeling kan ik desgewenst uitwerken in 3D, zodat je meteen een goede indruk krijgt hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

Verlichting

Op basis van de gekozen indeling maak ik, indien gewenst, een verlichtingsplan. Hierin verwerk ik alle soorten verlichting die je nodig hebt. Van basisverlichting tot decoratieve verlichting, hanglampen, vloerlampen en spots. Ook adviseer ik welke armaturen mooi tot zijn recht komen in je nieuwe interieur.

Kleuren en materialen

Ik maak vervolgens een kleuren- en materialenplan. Denk hierbij aan de keuze voor de vloer, wanden, eventueel behang, raambekleding en uiteraard de meubelen. Uiteraard met de kleurnummers overzichtelijk voor je op een rijtje. 

Ook is het mogelijk je te helpen kiezen bij de juiste materialen en kleuren voor bijvoorbeeld de keuken, badkamer of maatwerk meubelen.

Ik zorg er natuurlijk voor dat alle materialen en kleuren perfect op elkaar zijn afgestemd!

Meubelen en accessoires

Ik zet een selectie aan voorgestelde meubelen en accessoires voor je op een rijtje in een handig document. Hierin vind je alle benodigde informatie, inclusief prijzen en specificaties. Zo heb je alles bij de hand tijdens je bezoek aan de woonboulevard! Indien gewenst, kan ik ook de levering van alle items bij jou thuis regelen.

Oplevering ontwerp

Natuurlijk is het belangrijk dat je betrokken blijft bij de totstandkoming van het ontwerp. Daarom plannen we tussentijds meerdere voortgangsgesprekken om de ideeën en plannen samen door te nemen. Geef daarbij vooral aan wat je wel- en zeker ook wat je niet  aanspreekt. Als het ontwerp 100% naar wens is, maak ik dit definitief. 


Wil jij een persoonlijk interieuradvies voor jouw (nieuwe) woning? Laten we kennismaken!